Brasserie Warszawska jest otwarta od kilku dni. Na razie działa od godziny 12tej, ale jesienią ruszą także śniadania. Menu Brasserie Warszawskiej mocno nawiązuje do Butchery and Wine, pierwszego przedsięwzięcia Daniela Pawełka w Warszawie. Karta jest jednak znacznie krótsza i zawiera dodatkowe propozycje lunchowe na każdy dzień tygodnia. W standardowym menu znajdziemy m.in. Smażone ostrygi z sałatką z kopru włoskiego i cytryny konfit, Parfait z Foie Gras oraz Steki Bavette i Rib Eye. Słynne już, kontrowersyjne logo restauracji – kompozycja liter B i W – ma symbolizować otwartość miejsca. Litera „w” ma przypominać rozłożone ręce, zapraszające gości. Widocznie zapraszają skutecznie, po kilu dniach od otwarcia Brasserie, w porze lunchu trudno o stolik.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Górnośląska 24, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon – Sob 12:00-22:00
Telefon: 22 628 94 23
Strona internetowa: www.brasseriewarszawska.pl
Rodzaj kuchni: europejska
Średnie ceny: 30-50zł
Klimat / Atmosfera: elegancka
Dzielnica: Śródmieście
Menu specjalne: lunche w tygodniu
RECENZJE BLOGERÓW (7):
Nakarmiona Starecka (listopad 2012)
Froblog (październik 2012) by Foodie F
Restaurantica.pl (październik 2012) by Foodie R
Warsaw Concierge (październik 2012)
Where’s The Food (wrzesień 2012)
Life by Miss Karo Cherie (wrzesień 2012) – jez. angielski
.
MEDIA ONLINE I DRUKOWANE (2):
Zwierciadło – Aga Kozak (październik 2012)
Warsaw in you pocket – jez. angielski
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie