Papalina

Joanna Mróz 19 września 2012

Papalina to miejsce specjalizujące się w chorwackiej kuchni i winach. Niedawno zmieniło nazwę z Cevap na Papalina. Menu pozostało bardzo podobne. Zjemy tu wiele różnych mięs – wołowinę, jagnięciną, cielęcinę, jest także spora oferta ryb i owoców morza. Wszystko podane na sposób bałkański. Miejsce charakteryzuje się bardzo interesującym wyborem win chorwackich, wśród których można spotkać tak specyficzne dla tego regionu szczepy jak Grasevina czy Žlahtina.

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Al. KEN 53, Warszawa

Godziny otwarcia:  Pon – Czw 11:00 – 23.00, Pt – Sob 11:00 – 24:00, Niedz. 11:00 – 23:00

Telefon: 608 921 404

Strona internetowa: www.winachorwacji.pl

Rodzaj kuchni: chorwacka

Średnie ceny: 25-40zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursynów

RECENZJE BLOGERÓW (1):

Froblog.pl (Wrzesień 2012) by Foodie F


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *