Papalina to miejsce specjalizujące się w chorwackiej kuchni i winach. Niedawno zmieniło nazwę z Cevap na Papalina. Menu pozostało bardzo podobne. Zjemy tu wiele różnych mięs – wołowinę, jagnięciną, cielęcinę, jest także spora oferta ryb i owoców morza. Wszystko podane na sposób bałkański. Miejsce charakteryzuje się bardzo interesującym wyborem win chorwackich, wśród których można spotkać tak specyficzne dla tego regionu szczepy jak Grasevina czy Žlahtina.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Al. KEN 53, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon – Czw 11:00 – 23.00, Pt – Sob 11:00 – 24:00, Niedz. 11:00 – 23:00
Telefon: 608 921 404
Strona internetowa: www.winachorwacji.pl
Rodzaj kuchni: chorwacka
Średnie ceny: 25-40zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Ursynów
RECENZJE BLOGERÓW (1):
Froblog.pl (Wrzesień 2012) by Foodie F
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie