SALTO

Foodie F 5 lutego 2014

Zgodnie z zapowiedzią na Warsaw Foodie, dziś w samo południe otworzyła się restauracja SALTO, gdzie szefem kuchni jest pierwszy polski Top Chef Martin Gimenez Castro. Restauracja SALTO mieści się w butikowym hotelu Rialto na rogu Wilczej i Plater. W menu znajdziemy autorską kuchnię Martina z mocnymi wpływami kuchni argentyńskiej i hiszpańskiej. W weekendy dostępne będzie specjalne menu ze stekami, które nie od dziś są specjalnością szefa kuchni. Poprzednio Martin Gimenez Castro był m.in. szefem kuchni w restauracjach Argentina i Hoża by Mondovino.

Salto

Zdjęcie: Fanpage Martina Gimeneza Castro

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Wilcza 73 (wejście od ul. Emilii Plater), Warszawa

Godziny otwarcia:  Pon – Niedz 12:00-22:30

Telefon: 22 58 48 771

Strona internetowa: www.saltorestauracja.com

Rodzaj kuchni: autorska, argentyńska, hiszpańska,

Średnie ceny: danie główne 45-90zł

Klimat / Atmosfera: elegancka

Dzielnica: Śródmieście


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie