Rusiko

Zbigniew Glinka 24 kwietnia 2015

Rusiko to nowa restauracja gruzińska otwarta na początku kwietnia w Alejach Ujazdowskich. Szef kuchni i właściciel restauracji, David Turkestanishvili, jest Gruzinem związanym od lat z gastronomią warszawską. Między innymi był szefem kuchni w restauracji gruzińskiej Gemo, która kiedyś działała na Pradze Południe. W Rusiko na przystawki są dostępne m.in. tradycyjne placki chaczapuri, pchaliani lub kubdari albo bakłażany z orzechami włoskimi, kolendrą i granatem. Wśród dań głównych znajdziemy np. adżapsandali (duszone warzywa zapieczone z owczym serem), pierogi chinkali, batkani (comberki jagnięcie) czy pochodzące z rosyjskiej kuchni pierożki pielmieni.

Rusiko-201504

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: Aleje Ujazdowskie 22, Warszawa

Telefon: 22 629 06 28

Godziny otwarcia:
wt. – niedz.: 11.00 – 23.00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: gruzińska

Średnie ceny: dania główne 20 – 45 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1)

Restaurantica.pl (kwiecień 2015)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *