Rusiko to nowa restauracja gruzińska otwarta na początku kwietnia w Alejach Ujazdowskich. Szef kuchni i właściciel restauracji, David Turkestanishvili, jest Gruzinem związanym od lat z gastronomią warszawską. Między innymi był szefem kuchni w restauracji gruzińskiej Gemo, która kiedyś działała na Pradze Południe. W Rusiko na przystawki są dostępne m.in. tradycyjne placki chaczapuri, pchaliani lub kubdari albo bakłażany z orzechami włoskimi, kolendrą i granatem. Wśród dań głównych znajdziemy np. adżapsandali (duszone warzywa zapieczone z owczym serem), pierogi chinkali, batkani (comberki jagnięcie) czy pochodzące z rosyjskiej kuchni pierożki pielmieni.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: Aleje Ujazdowskie 22, Warszawa
Telefon: 22 629 06 28
Godziny otwarcia:
wt. – niedz.: 11.00 – 23.00
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: gruzińska
Średnie ceny: dania główne 20 – 45 zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (1)