Restauracja Karvan została otwarta w maju na Kabatach przy ulicy Borsuka w lokalu, w którym wcześniej działała restauracja Przepis Pace Lizać. Karvan to restauracja z kuchnią kaukaską, gruzińską i azerską. W menu znajdziemy m.in. charczo – pikantną zupę z wołowiny, pierogi manty z baraniną, chaczapuri kaukaskie, chingali z baraniny lub wieprzowiny, pielmieni z kapustą i prawdziwkami lub z mięsem mielonym, cziżi piżi (grillowane warzywa, mięso mielone, jajko, ser kaukaski, kolendra). Przed restauracją jest niewielki ogródek letni.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: al. KEN 21, Warszawa (Uwaga! wejście od strony ulicy Borsuka)
Telefon: 722 012 737
Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 10:00 – 22:00
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: kaukaska, azerska, gruzińska
Średnie ceny: 10-30 zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Ursynów, Kabaty