Nadchodzi wrzesień, czyli czas powrotu do nauki po wakacyjnym odpoczynku. A jeśli chodzi o naukę to co może być przyjemniejszego niż studiowanie tajników przygotowywania pizzy i focacci pod okiem prawdziwego włoskiego szefa kuchni przy kieliszku schłodzonego Lambrusco Modenese? Lipcowe zajęcia w Akademii Kulinarnej Whirlpool były na tyle popularne, że zdecydowano się je powtórzyć po wakacjach i jest to ostatni dzwonek, żeby dokonać zapisów (na pozostałe wrześniowe warsztaty nie ma już miejsc).
W sobotę 24 września o godz. 11.00 podczas warsztatów „Pizza i Focaccia na okrągło vol. 2” Marco Ghia, szef kuchni i ekspert kuchni włoskiej, pokaże jak przygotować ciasto na pizzę (m.in. z wędzoną słodką papryką) czy focaccię oraz wyjaśni różnice pomiędzy pizzą rzymską i neapolitańską. Uczestnicy będą przygotowywać pizzę margherita, pizzę z pomidorami, mozzarellą di bufala i włoską mortadelą, pizzę z gorgonzolą i gruszkami, focaccię z szynką parmeńską i figami oraz focaccię z tuńczykiem, pomidorkami cherry i świeżymi ziołami.
GDZIE: Akademia Kulinarna Whirpool, Soho Factory, ul. Mińska 25, Warszawa (wjazd od ul. Gocławskiej)
ZAPISY: akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty
KOSZT: 195 zł/osoba
Tekst powstał we współpracy z Akademią Kulinarną Whirlpool