Anonsowane przez nas już kilka tygodni temu Kieliszki na Hożej otworzyły się w sobotę. Kieliszki na Hożej to drugie miejsce właścicieli Kieliszków na Próżnej, a czwarte, które korzysta z doświadczeń Daniela Pawełka (Butchery and Wine, Brasserie Warszawska). Szefem kuchni nowego miejsca jest Dawid Balana, jedyny polski absolwent prestiżowej szkoły Alana Ducasse’a w Paryżu. W nowych Kieliszkach mamy oczywiście niezwykle rozbudowaną kartę win – ponad 200 etykiet wybranych przez Pawła Demianiuka, dostępnych na butelki i kieliszki. W menu znajdziemy m.in. kiszkę ziemniaczaną, pasztet w cieście, kacze krokiety z podrobami i kurczaka wiejskiego z ziemniakami.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Hoża 41, Warszawa
Godziny otwarcia: pon – śr 12:00 – 22:00, czw – pt 12:00 – 23:00, sob 14:00 – 23:00
Telefon: 22 404 21 09
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: polska
Średnie ceny: przystawki 9-42zł, dania główne 59zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście