Restauracja Bohemia wprowadziła specjalne menu z wołowiną w roli głównej: Meat us at Bohemia, które będzie obowiązywać do 4 grudnia. W karcie znajdziemy tatar wołowy z marynowaną dynią i rydzami podany z grzanką czosnkową, burger wołowy z grillowanym bekonem sosem chilli i frytkami z batatów oraz carpaccio wołowe z grillowanymi warzywami i kozim serem z oliwą cytrynową. Gwiazdą menu jest rib eye steak/filet mignon z pikantną salsą z pomidorów i czerwonej cebuli, opiekanymi ziemniakami i palonym masłem rozmarynowym. W ramach menu restauracja proponuje do dań wine pairing z winami z Hiszpanii, Portugalii, Czech i Chile lub beer pairing z czeskimi piwami. W soboty i niedziele w godz. 13.00 – 16.00 w lokalu czeka na dzieci animatorka, a wszystkie dania z menu dziecięcego są dla najmłodszych gratis.
GDZIE: Restauracja Bohemia, Al. Jana Pawła II 23 (na rogu z Grzybowską), Warszawa
CENY: dania z menu Meat us at Bohemia – 32 – 65 zł, wino dobrane do menu – 12 – 18 zł za kieliszek, 59 – 90 zł za butelkę
STRONA INTERNETOWA: bohemiarestaurant.pl, Facebook,
Artykuł powstał we współpracy z restauracją Bohemia