Restauracja White One przy Koszykowej 47 zaprasza na kolejną odsłonę autorskiego menu degustacyjnego skomponowanego przez szefa kuchni Pawła Chomentowskiego. Tym razem motywem przewodnim będą owoce morza. W pięciodaniowym menu znajdziemy krewetki z z werbeną, chilli, pomarańczami i cointreau; krem tajski z owocami morza, tamaryndowcem, trawą cytrynową; ostrygę w sosie mignonette lub zapiekaną w pomidorach z młodym porem i kolendrą; polędwicę z żabnicy w sosie prowansalskim z kalmarem, omułkiem, a na deser sorbet z mango, mus z limonki, ciastko imbirowe z kardamonem. Menu degustacyjne uzupełnia mineralna cava musująca Juve & Camps Xarello Essential dobrana do dań przez sommeliera restauracji. Menu będzie dostępne przez tydzień, do 4 października w cenie 130 zł za 5 dań, 235 zł z pairingiem z cavą.
Poza menu degustacyjnym z owocami morza White One proponuje gościom menu w koncepcji białej karty, do której nawiązuje nazwa restauracji. Biała karta to degustacja – niespodzianka. Zamawiając tę propozycję, gość zna jedynie liczbę dań – siedem – reszta to element zaskoczenia. W restauracji zjemy również menu a la carte w którym znajdziemy dużą ilość ryb w których specjalizuje się szef kuchni.
Partnerem artykułu jest restauracja White One