White One

ul. Koszykowa 47Śródmieście, Warszawa
tel: 22 254 85 55

restauracja

Więcej szczegółów:

Menu degustacyjne z owocami morza w White One

Marta Glinka 28 września 2018

Restauracja White One przy Koszykowej 47 zaprasza na kolejną odsłonę autorskiego menu degustacyjnego skomponowanego przez szefa kuchni Pawła Chomentowskiego. Tym razem motywem przewodnim będą owoce morza. W pięciodaniowym menu znajdziemy krewetki z z werbeną, chilli, pomarańczami i cointreau; krem tajski z owocami morza, tamaryndowcem, trawą cytrynową; ostrygę w sosie mignonette lub zapiekaną w pomidorach z młodym porem i kolendrą; polędwicę z żabnicy w sosie prowansalskim z kalmarem, omułkiem, a na deser sorbet z mango, mus z limonki, ciastko imbirowe z kardamonem. Menu degustacyjne uzupełnia  mineralna cava musująca Juve & Camps Xarello Essential dobrana do dań przez sommeliera restauracji. Menu będzie dostępne przez tydzień, do 4 października w cenie 130 zł za 5 dań, 235 zł z pairingiem z cavą.

Poza menu degustacyjnym z owocami morza White One proponuje gościom menu w koncepcji białej karty, do której nawiązuje nazwa restauracji. Biała karta to degustacja – niespodzianka. Zamawiając tę propozycję, gość zna jedynie liczbę dań – siedem – reszta to element zaskoczenia. W restauracji zjemy również menu a la carte w którym znajdziemy dużą ilość ryb w których specjalizuje się szef kuchni.

Partnerem artykułu jest restauracja White One

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *