Gęsi lądują w greckich restauracjach Taverna Patris i iGrek

Foodie R 8 listopada 2018

Listopad to miesiąc gęsiny w restauracjach, a gęś to przysmak zarówno kuchni polskiej jak i greckiej. Dwie greckie restauracje – Taverna Patris i iGrek już kolejny rok  łączą polską tradycję jedzenia gęsiny na Św. Marcina z kuchnią śródziemnomorską proponując specjalne gęsinowe menu. W obu restauracjach do końca listopada zjemy gęsinę w różnych odsłonach. W Tavernie Patris zamówimy m.in. zupę z gęsich podrobów (15 zł), pierś z gęsi w sosie pomidorowo-cynamonowym z szalotkami (59 zł),  czy konfitowaną pierś gęsi z modrą kapustą, orzechami i plackiem ziemniaczano-cukiniowym (59 zł). IGrek w tym czasie proponuje takie dania jak warzywa pieczone z gęsiną, sosem pomidorowym, cukinią i serem kefalotiri (32 zł), zupę z warzywami, oliwkami greckimi i szarpaną gęsiną (18 zł), konfitowane udo gęsi z sosem porzeczkowym i świeżą figą, rukolą i frytkami z batata (59 zł).

KIEDY: 5 – 30 listopada 2018

GDZIE: 

iGrek, ul. Zwycięzców 28, Warszawa;

Taverna Patris, ul. Wał Miedzeszyński 407

STRONA INTERNETOWA: iGrek FacebookTaverna Patris Facebook

Partnerem artykułu są restauracje iGrek i Taverna Patris.

Źródło zdjęć: materiały prasowe