Rejony nadwiślańskie zwykle ożywają gastronomicznie w okolicach wiosny. Niedawne grudniowe otwarcie Restauracji Fontanna, przyciągającej neonem wzrok wieczornych kierowców przejeżdżających Wisłostradą, pokazuje, że nie musi to być regułą. Nowa restauracja zlokalizowana jest w Pawilonie Artystycznym w Multimedialnym Parku Fontann u podnóża Nowego Miasta. Zjemy tu głównie dania kuchni włoskiej jak np. różne pizze z pieca opalanego drewnem, makarony produkowane na miejscu z różnymi dodatkami, risotto, flaczki po mediolańsku, grillowaną ośmiornicę, osobucco alla milanese czy polędwicę wołową alla rossini… W menu znajdziemy również pozycje wychodzące poza Półwysep Apeniński: flaczki po warszawsku, śledzia w śmietanie czy foie gras torchon z patelni…
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: ul. Rybaki 3, Warszawa
Telefon: 519 667 209
Godziny otwarcia:
wt.- niedz. 12:00 – 22:00,
Strona internetowa: Facebook,
Rodzaj kuchni: włoska, międzynarodowa
Średnie ceny: dania główne 45 – 75 zł, pizze & makarony 20 – 40 zł,
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście