Bar Pacyfik został otwarty dwa dni temu na rogu Hożej i Emilii Plater i specjalizuje się w trunkach wytwarzanych z meksykańskiej agawy. Mają w karcie ponad 30 rodzajów tequili i mezcalu. Możemy tu zjeść dania kuchni międzynarodowej, które pochodzą z krajów leżących nad Pacyfikiem. Z wiosennego menu możemy zamówić m.in. tacos i quesadillas (m.in. z domowym chorizo, słodko-ostrym koreańskim kurczakiem czy z „meksykańską truflą”), tatar nashi (tatar wołowy po koreańsku), skrzydełka tamaryndowe (skrzydełka z kurczaka na sposób tajski), ceviche z dorady marynowanej w limonce oraz poke z polędwicą z tuńczyka po hawajsku na trzech tostadach.
W Warszawie jest już kilka lokali specjalizujących się w konkretnym gatunku alkoholu przykładem mogą być Warszawska Pijalnia Whisky, Elixir – Dom Wódki czy ostatnio otwarty gin bar Nowo.