W niesamowitej secesyjnej Kamienicy pod Sowami na warszawskiej Pradze, niegdysiejszym Domu Massalskich, otwiera się właśnie, po długim remoncie Bistro Pod Sowami. Tutejsza kuchnia serwuje polskie potrawy m.in. z dziczyzny, czy ryb słodkowodnych. Szefem kuchni został tutaj Damian Wajda, znany wcześniej m.in. z Nowej Próżnej. W karcie znajdziemy m.in. Filet z jesiotra z sosem cydrowym, pampuchami i gulaszem ze ślimaków; Przepiórkę pieczoną w całości w drobiowym jus, z blinami i bigosem z cebuli; Kremową kaszę pęczak z oscypkiem, liśćmi porzeczki i naparem z runa leśnego. Bistro Pod Sowami otwiera się wkrótce, już teraz wieczorami można tu zjeść dania z menu, ale godziny otwarcia nie są jeszcze regularne.

Zdjęcie: Facebook / Bistro Pod Sowami Fanpage, autor Piotr Tuora