Pod koniec lipca w Krakowie powstała Pizzatopia. To pizzeria rzemieślnicza przygotowywana z lekkostrawnego ciasta, które robione jest w wyselekcjonowanych włoskich mąk i małej ilości suchych drożdży, a następnie leżakowane przez 48 godzin. Do wyboru jest ciasto klasyczne i pełnoziarniste. Same składniki do pizzy możemy komponować dowolnie i niezależnie od ich ilości – każda pizza ma tą samą cenę 24 zł. Do wyboru są 4 sosy, 7 różnych serów (w tym wegański), 6 mięsnych dodatków, 15 warzywnych.Można także wybrać swoje wykończenie: do wyboru jest 5 sosów, 6 różnych oliw, świeży szpinak i rukola. Na jedzenie nie trzeba długo czekać, bo pizza wypiekana jest w piecu 3 minuty. Pizzę można zjeść na miejscu albo zabrać na wynos. W menu są także sałatki, piwa rzemieślnicze i sody.
źródło zdjęć: Pizzatopia Facebook