Od kilku dni na Mokotowie przy ulicy Obrzeżnej działa Schabowy, nowe bistro z polską kuchnią. W garach miesza tu Mateusz Suchecki, który postawił na produkty od lokalnych dostawców takie jak twaróg z Garwolina, wieprzowina Złotnicka czy Warmińska Mangalica. W menu znajdziemy klasyczne polskie przystawki i zupy takie jak tatar wołowy, śledzie z domowym pieczywem, flaki, szczawiowa czy rosół. W karcie są też trzy rodzaje pierogów – ruskie, ze szpinakiem i twarogiem, z mięsem i skwarkami. Wśród dań głównych możemy zamówić babę ziemniaczaną, wegetariańskie gołąbki z ziemniakami, kaszą gryczaną i grzybami, sandacza czy pierś z kurczaka. Specjalnością restauracji jest oczywiście kotlet schabowy serwowany na trzy sposoby – standardowy z kością, schabowy ze wieprzowiny Złotnickiej, a także z Warmińskiej Mangalicy.