Supperlardo to nowe, choć zapowiadane już od dwóch lat, miejsce właścicieli Mąki i Wody. Otworzyło się na początku tygodnia i mieści się obok Mąki i Wody, po wejściu do przez bramę przy Chmielnej. Szefem kuchni jest Paweł Fabiś. Supperlardo ma w podtytule „cured Warsaw”. Lokal specjalizuje się w wędlinach własnego wyrobu i w pieczywie własnego wypieku. W pierwszym menu znalazły się kanapki (m.in. ciabatta z wieprzowym pastrami, łopatką wieprzową, czerwoną kapustą i musztardą; bułka ziemniaczana z parówką wieprzową, sosem bolońskim, parmezanem i orzechem laskowym), a także dania (m.in. ćwiartka kurczaka z ognia z sałatą rzymską; bucatini żytnie z jagnięcym ragu). Dostępne są także robione i sezonowane na miejscu wędliny ze świń rasy Puławska i Mangalica (schab, karkówka, słonina…) i pieczone na miejscu chleby na zakwasie z ekologicznej mąki (orkiszowy, żytni, razowy, ciabatta). Supperlardo czynne jest wyłącznie od poniedziałku do piątku w godzinach 11-16.
RECENZJE BLOGERÓW
Restaurantica.pl (by Foodie R) – sierpień 2018
Nakarmiona Starecka – czerwiec 2018
Maciej Je – sierpień 2018
Tasteaway – lipiec 2018
Wariacje Restauracje – lipiec 2018
![](https://warsawfoodie.pl/wp-content/uploads/2018/05/supperlardo-1024x637.jpg)
Zdjęcie: Supperlardo Instagram