Znany w całej Warszawie Lukullus, otworzył niedawno lodziarnię Lukullus w St. Tropez przy Rozbrat, bardzo niedaleko restauracji Rozbrat 20. Od pierwszego dnia pod lokalem ustawiły się kolejki i do dziś nie maleją. Miejsce inspirowane jest słońcem St. Tropez i latami 80tymi i 90tymi. Za wystrój odpowiada Aleksandra Wasilkowska, identyfikacją graficzną i logotypem zajęła się Magdalena Łapińska Rozenbaum. W menu lodziarni Lukullus w St. Tropez znajdziemy naturalne rzemieślnicze lody o różnych smakach – m.in. Palermo (sorbet pomarańczowy z szafranem), Truskawki w Milanówku (sorbet truskawkowy), Cassis (lody śmietankowe z wanilią z Madagaskaru i coulis z czarnej porzeczki), Armani (sorbet z ciemnej czekolady), Jasminum grandimango (jaśminowe lody śmietankowe z mango) czy Limoncello (sorbet z cytryn i yuzu). Całe menu znajdziecie w naszej foto galerii. Poza lodami wypijemy tu kawę (klasyczną i na lato), herbaty mariage frepes, zimne napoje. Są też dostępne wybrane desery Lukullus znane do tej pory z ich ciastkarni.
44436
Lukullus w St. Tropez
int(44436)
ul. Rozbrat 22/24Śródmieście, Warszawa
kawiarnia, lodziarnia
Więcej szczegółów: