Charlotte Bouillon

ul. Nowy Świat 6/12Śródmieście, Warszawa

bar, restauracja

Więcej szczegółów:

Charlotte Bouillon – francuskie klasyki w dobrej cenie

Foodie F 21 października 2019

Charlotte Bouillon to nowe, trzecie już miejsce pod marką Charlotte w Warszawie. Otworzyło się w sobotę w dawnym Domu Partii, od strony placu Trzech Krzyży (ul. Nowy Świat 6/12). Druga część nazwy lokalu bouillon wywodzi się od francuskich barów z przełomu XIX i XX w., które serwowały francuską kuchnię, a w szczególności bulion. W menu Charlotte Bouillon znalazły się więc bulion w wersji roślinnej i mięsnej, z makaronem własnej roboty (14zł). Poza bulionami, zjemy tu takie francuskie klasyki jak boudin blanc (biała kiełbasa) (18zł), wołowina po burgundzku (23zł), ślimaki zapiekane w maśle z czosnkiem i ziołami (23zł), pieczone pory z chlebową posypką ((11zł). Poza francuskimi klasykami do wyboru będzie też standardowa oferta Charlotte – pieczywo, kanapki, sałatki i robiona na miejscu granola. W Warszawie pierwsze Charlotte działa przy Placu Zbawiciela, drugie – Charlotte Menora – przy pl. Grzybowskim.

Zdjęcia: Materiały resturacji