ForRest Projekt – pomoc dla restauracji w czasie i po pandemii

Marta Glinka 6 kwietnia 2020

Ponad 76 tysięcy podmiotów, przynajmniej 300 tysięcy osób czyli cała polska branża gastronomiczna znalazła się obecnie w trudnym położeniu.    ForRest Projekt to grupa osób, która razem z magazynem Food Service i OuiChef.pl uruchomiła projekt pomocowy. Oddolna inicjatywa skupia się na pomocy firmom z branży gastronomicznej tak aby łatwiej mogły odnaleźć się w czasie i po walce z epidemią koronawirusa. Inicjatorami projektu są związani od lat z rynkiem gastronomicznym Marcin Koch (Bazar Kocha), Magdalena Pyszczek (Food Bazar) i Hanna Dąbrowska (konsultant).  W projekt zaangażowali się także partnerzy branżowi, konsultanci. W serwisie OuiChef.pl jest prowadzony specjalny blog dedykowany projektowi. Wszystkie działania w ramach projektu For Rest Projekt prowadzone są pro bono.

 

Na jaką pomoc mogą liczyć restauratorzy? Obszary pomocy

Urzędy i finanse – najpilniejsze działania – co trzeba zrobić teraz, z czym nie można czekać

Relacje pracownicze – jak utrzymać zespół, jak rozmawiać z pracownikami, jak zoptymalizować zatrudnienie, narzędzia wsparcia dla pracowników

Funkcjonowanie po koronawirusie

Pomoc psychologiczna – jak przez przez kryzys, gdzie szukać pomocy psychologicznej

 

Jak zgłosić się do programu?

Należy wypełnić formularz na stronie ForRest Projekt albo na stronie OuiChef.pl  i czekać na kontakt ze strony przedstawicieli projektu, którzy zaproponują konkretne działania i pomoc specjalistów / konsultantów.