Aleksander Baron, były szef kuchni m.in restauracji Solec 44 czy Zoni, który w ostatnim czasie rozwijał swój sklep online z kiszonkami czy kiełbasami otworzył lokal stacjonarny specjalizujący się w daniach z grilla. Nowe miejsce Barona mieści się przy Krakowskim Przedmieściu, w miejscu po Harendzie i działa tylko jako lokal ze stolikami na zewnątrz. W Baron the Family Grill Bar znajdziemy autorskie dania szefa kuchni często bazujące na produktach dostępnych w sklepie online takie jak kiełbasa piernikowa, polski choripan, curry, biała z rozmarynem, hot dogi na bazie tych kiełbas czy kiszonki (kimchi w różnych odsłonach, rzodkiewki). Zjemy tu także żebra wołowe, żebra wieprzowe, szaszłyk z mangalicy, stek z karkówki, burgery czy rostbef. Na specjalne zamówienie, które trzeba złożyć 3 dni wcześniej dostępne są takie dania jak: całe jagnię, cały wieprz, cały grillowany kurczak, świński łeb. Mimo raczej mięsnego charakteru miejsca, w menu znalazły się także dania wegetariańskie i wegańskie: chłodniki (m.in libański, multum fermentum czy pomidorowy, szaszłyk z bakłażana, wegeburger z orzechów i strączków, sałaty, pieczony ziemniak czy frytki.
48200
Baron The Family Grill Bar
int(48200)
ul. Krakowskie Przedmieście 4Śródmieście, Warszawa
bar
Więcej szczegółów: