Aruba – Sophisticated Ribs Bar

ul. Hoża 61Śródmieście, Warszawa
tel: 730 267 772

restauracja

Więcej szczegółów:

Aruba – nowe miejsce z pieczonymi żeberkami

Marta Michalska 14 kwietnia 2021

W ubiegłym roku z warszawskiej mapy gastronomicznej zniknęła Flambeeria, a w jej miejscu pod koniec stycznia 2021 r. otworzyło się nowe miejsce tych samych właścicieli: Aruba – Sophisticated Ribs Bar. Restauracja specjalizuje się w żeberkach z wieprzowiny złotnickiej, które są marynowane przez 48h, a następnie pieczone na grillu opalanym drewnem. Żeberka można zamówić w czterech różnych długościach (1/4 metra, 1/2 metra, 3/4 metra i metr; 34-119 zł), dobierając do nich wybrany przez siebie rodzaj marynaty (np. na bazie piwa pszenicznego, wędzonych papryk, wina Rioja, BBQ, z grillowanymi boczniakami królewskimi czy z teriyaki). Do żeberek możemy domówić wybrany dodatek (7 zł) np. ziemniak z ogniska, grillowane warzywa, sałatkę colesław, surówkę z kiszonej kapusty i inne.

W menu znajdziemy także przystawki (tatar, śledź matias cherry, rostbef; 19-36 zł), burgera Aruba z szarpaną wieprzowiną (29 zł), a od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 – 16:00 obowiązuje menu lunchowe w cenie 26 zł.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *