MILO to nowy lokal, specjalizujący się w pizzy neapolitańskiej, który mieści się na Woli przy Skwerze Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Szefem kuchni nowego miejsca jest Giuseppe Milo – pizzaiolo z wieloletniem doświadczeniem. W menu znajdziemy kilkanaście rodzajów pizzy na bazie produktów pochodzących z Włoch – pizze rosse (Margherita, Marinara, Capricciosa, Diavola z salami spianata), pizze bianche (Quattro Formaggi, Mortadela z mortadelą i pesto z pistacji, Ortolana z grillowanymi warzywami czy Golosa z wędzoną scamorzą i włoską dojrzewającą szynką z Parmy) i pizze specjalne – z brzegami faszerowanymi ricottą i salami spianata czy z szynką gotowaną, łagodnym salami i włoską białą kiełbasą. Pizze wypiekane są w specjalnym piecu Grillo Forni, w temperaturze 450 stopni, a pizza na wynos serwowana jest w specjalnie zaprojektowanych opakowaniach.

MILO pizza napoletana
string(5) "48936"
Skwer Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1Wola, Warszawa
pizzeria
Więcej szczegółów: