Barka Wynurzenie wraz z restauracją The Cool Cat wspólnie otworzyli tegoroczny sezon nad Wisłą, który potrwa całe lato. Barka znajduje się na bulwarze Generała George’a Smitha Pattona, przy Centrum Nauki Kopernik. W najnowszej kulinarnej odsłonie miejsca znajdziemy potrawy z grilla takie jak kalmar z ryżowymi noodlami i mango (36 zł), kaszanka z salsą z rabarbaru z paloną młodą kapustą i ziemniakami z pesto (27 zł), grillowana kiełbasa z chlebem na zakwasie (27 zł), cheeseberuger z ogórkiem małosolnym i frytkami czy frytki z szarpanym boczkiem z sosem hoisin (27 zł). W menu znalazła się także pozycja wegańska – stek z arbuza na pajdzie z chleba, z musztardową cebulą i pesto z czosnku niedźwiedziego (27 zł) oraz deser znany z restauracji The Cool Cat – bao pączek z lodami matcha. Oprócz dań z grilla, na Barce Wynurzenie napijemy się piwa z lokalnego browaru Raduga, są też drinki oraz bezalkoholowe lemoniady w kilku smakach.
To nie pierwsza kulinarna odsłona Barki Wynurzenie. Poprzednio na Barce mogliśmy zjeść dania od Zbig Eatz, Kukpit, Makrell czy Munchies.