Pinsa doczekała się kolejnego, już trzeciego lokalu w Warszawie. Po lokalach na Saskiej Kępie czy w Wilanowie przyszła kolej na ulicę Rydygiera na Żoliborzu. Tytułowa pinsa to potrawa przypominająca pizzę, której podstawą jest ciasto składające się z mieszanki mąk: sojowej, ryżowej, z niewielką ilością pszennej. Taka receptura ma sprawić, że powstanie potrawa o niższej wartości kalorycznej.
W karcie znajdziemy 4 różne rodzaje pinsy: Rossa, BIanca, Focaccia i Panini Maxi. Każda dostępna jest z różnymi dodatkami. Spośród dostępnych kompozycji możemy wybrać takie jak Margherita (20 zł), Cotto z szynką prosciutto cotto i serkiem philadelphia (24 zł), Calabrese ze spianatą calabrese i grillowanymi warzywami z serem camembert (31 zł), Zucca z kurkami, dynią i ndują (28 zł), Bangkok z sosem mango, chilli i krewetkami (35 zł), Specialita z ndują i marynowanymi podgrzybkami (25 zł) i inne. Nie zabrakło także deserowych propozycji jak cannolo w kilku wersjach smakowych (13 zł). Pełne menu lokalu można znaleźć na stronie Pinsy oraz na Facebooku.