Le Bistro Rozbrat

Foodie R 9 stycznia 2014

Od kilku dni przy Rozbrat działa nowa restauracja Le Bistro Rozbrat. To typowe francuskie bistro, którego właścicielem jest Francuz Alain Budzyk, a szefowa kuchni również pochodzi z Francji. W karcie znajdziemy typowe francuskie dania takie jak rilletes, foie gras, policzki wieprzowe w czerwonym winie, tatar z wołowiny serwowany jak w Paryżu czy stek Bavette z szalotkami. Wieczorami można skorzystać również z opcji menu degustacyjnego wybierając dowolne 6 dań z karty w cenie 120 zł. Potrawom towarzyszy francuskie wino, które właściciel bistro importuje bezpośrednio od wybranych, znajomych winiarni.

Le Bistro Rozbrat

 

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Rozbrat 44, Warszawa

Telefon: 788 959 797

Godziny otwarcia: codziennie 12:00-24:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: francuska

Średnie ceny: dania główne 30-40 zł (większość)

Menu specjalne: menu degustacyjne: 6 dań z karty w cenie 120 / osobę dostępne w godzinach 19:00-23:00, zestawy szefa kuchni w tygodniu w godzinach lunchowych od 20-35 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1)

Restaurantica.pl (styczeń 2013) by Foodie R


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie