Le Bistro Rozbrat

Foodie R 9 stycznia 2014

Od kilku dni przy Rozbrat działa nowa restauracja Le Bistro Rozbrat. To typowe francuskie bistro, którego właścicielem jest Francuz Alain Budzyk, a szefowa kuchni również pochodzi z Francji. W karcie znajdziemy typowe francuskie dania takie jak rilletes, foie gras, policzki wieprzowe w czerwonym winie, tatar z wołowiny serwowany jak w Paryżu czy stek Bavette z szalotkami. Wieczorami można skorzystać również z opcji menu degustacyjnego wybierając dowolne 6 dań z karty w cenie 120 zł. Potrawom towarzyszy francuskie wino, które właściciel bistro importuje bezpośrednio od wybranych, znajomych winiarni.

Le Bistro Rozbrat

 

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Rozbrat 44, Warszawa

Telefon: 788 959 797

Godziny otwarcia: codziennie 12:00-24:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: francuska

Średnie ceny: dania główne 30-40 zł (większość)

Menu specjalne: menu degustacyjne: 6 dań z karty w cenie 120 / osobę dostępne w godzinach 19:00-23:00, zestawy szefa kuchni w tygodniu w godzinach lunchowych od 20-35 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1)

Restaurantica.pl (styczeń 2013) by Foodie R


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • Jacek

    Lokalizacja i wystrój bardzo dobre. Lektura menu rozbudza nadzieje i pozwala sądzić, że to jest to!
    Półtorej godziny później, kiedy w dowolnym tempie na stole pojawiają się dania główne rozczarowaniom nie ma końca… Być może to jeszcze grzechy młodości. Oby

  • anielka23

    Mam jak najbardziej pozytywne zdanie na temat tej kuchni. Jedzenie bardzo dobre, idealnie przyprawione, tak jak lubię, do tego bardzo duży wybór win. Fajna atmosfera miejsca sprawia że nie chce się rzeczywiscie stamtąd wychodzić. Dla mnie jest super.