Foodie Week: Gęsi konkurs, Friterie i Bistroteka

Joanna Mróz 26 listopada 2012

KONKURS: W piątek ogłosiłyśmy nasz Gęsi konkurs. Przypominamy, że odpowiedzi zbieramy tylko do końca dzisiejszego dnia. Spieszcie się więc i przysyłajcie nam swoje wizje szarogęszenia się gęsi na stołach.

NOWE MIEJSCE: Sporo nowych miejsc udało nam się odkryć w zeszłym tygodniu. Pisałyśmy o nowym Bistro Relax na Zgody, o nowej cukierni Cukiernia Saska na Saskiej Kępie. W kategorii street food, opisałyśmy też nową naleśnikarnię Naleśników Sześć  oraz bar z frytkami Friterie – frytki belgijskie.

OTWARCIE WKRÓTCE: Nie możemy wyjść z podziwu nad ilością miejsc, które wkrótce się otworzą. Zupełnie nowy lokal w Soho Factory planuje otworzyć Mateusz Gessler, syn Adama Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler.

Kawiarnia o zabawnej nazwie Nierówno pod sufitem ma się otworzyć na Hożej. Natomiast w styczniu otwiera się nowe miejsce z Adamem Leszczyńskim w roli szefa kuchni Bistroteka Widok No8. Na Urban Markecie zadebiutowali kanapkami na własnym grillowanym chlebie. Ci, którzy kosztowali nie mogą się już doczekać stycznia.

5 MIEJSC NA:  Wróciłyśmy po krótkiej przerwie do naszej kategorii 5 miejsc na. Tym razem polecałyśmy Wam 5 miejsc na brunch.

WYDARZENIE: Weekend obfitował w wydarzenia. w sobotę dzieci brały udział w warsztatach Robię pizzę jaką lubię w Piccola Italia, a dorośli dzielili swój czas pomiędzy Grzybową Kulinarną Akcję Bezpośrednią oraz Urban Market vol.3. W niedzielę odbyła się kolejna edycja wegańskiego brunchu pod zabawnym tytułem Meat is for Pussies.

PISZE SIĘ  NA BLOGACH: 

W zeszłym tygodniu można było przeczytać różne opinie blogerów na temat tych samych wydarzeń i miejsc. Rozdanie Korony Smakosza i Knajpy Roku komentowały Restaurantica.pl, Blog Madame Edith i Froblog. O Urban Markecie pisały Restaurantica.pl i Froblog. Restaurantica.pl i Froblog odwiedziły też nową autorską restaurację NOLITA Jacka Grochowiny. Wybrały się razem, pisały opisy równoległe, a każda zwracała uwagę na zupełnie inne kwestie. Froblog zdążyła też wybrać się na prawy brzeg Wisły i powiedzieć Zaraz Wracam. Where’s The Food opisał kolację w Atelier Amaro, a Nakarmiona Starecka odkryła w Krakowie gulasz, mgłę i kilka knajpek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *