Bombaj Masala Mokotów

Marta Glinka 28 maja 2014

Na Mokotowie, przy Marynarskiej tydzień temu otworzyła się nowa indyjska restauracja Bombaj Masala.  To już druga restauracja pod tym samym szyldem, pierwsza działa w Centrum Warszawy, przy Al. Jana Pawła. Gotują w niej kucharze z Indii przygotowując tradycyjne indyjskie dania na bazie lokalnych polskich produktów i indyjskich przypraw. Można rozpocząć tu dzień od indyjskiego śniadania, potem kontynuować lunchem, a dzień zakończyć orientalną kolacją. W karcie znajdziemy indyjskie specjalności pieczone w piecu tandoor, sporo dań z kurczakiem i jagnięciną (np. tandoori chicken, carpaccio z jagnięciny, czy butter chicken) ale także dania wegetariańskie i wegańskie. To miejsce przyjazne dzieciom, dla których przygotowano specjalny kącik  zabaw.

Bombaj Masala Mokotów

źródło: informacja prasowa, autor M. Żaczek

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Marynarska 21,Warszawa

Telefon: 690 495 521, 518 916 474

Strona internetowa: www.bombajmasala.pl, Facebook

Godziny otwarcia:  codziennie 9- 22

Średnie ceny: danie główne 22-42 zł

Rodzaj kuchni: indyjska

Klimat/ atmosfera: luźna

Dzielnica :Mokotów

 


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

*wpis sponsorowany