Restauracja Dwie Trzecie zmieniła niedawno szefa kuchni i wprowadziła zupełnie nowe menu. Nowym szefem kuchni został Grzegorz Nowakowski. Wcześniej pracował w Londynie, a w Warszawie w restauracjach KOM, Flaming&Co. i Amber Room. Ostatnio szefował kuchni w restauracji Akademia. W nowym menu znajdziemy autorskie propozycje Grzegorza Nowakowskiego m.in. sałatę z jagnięciną, ciecierzycą, fetą i cebulą w winie z chili, ośmiornicę z humusem, sałatką tabbouleh, pianą paprykową i salsą z granata czy policzki wieprzowe z puree ze słodkiego ziemniaka, jabłkiem i ketchupem grzybowy. Poza regularnym menu restauracja zaprasza we wtorki na steki, a w środy i czwartki na targ rybny.
GDZIE: Restauracja Dwie Trzecie, Wilcza 50/52, Warszawa
STRONA INTERNETOWA: Facebook, www.dwietrzecie.waw.pl
KIEDY: Menu dostępne do końca marca 2015 roku
Tekst sponsorowany