Restauracja Challenge ’32 mieszcząca się w Hotelu Renaissance Warsaw Airport w zeszłym tygodniu obchodziła swoje pierwsze urodziny i z tej okazji wprowadziła nowe menu. Szefem kuchni restauracji jest Andrzej Bryk, który swoje wieloletnie doświadczenie zdobywał m.in. w pięciogwiazdkowych hotelach w Polsce i zagranicą. Jego pasją jest odkrywanie staropolskich receptur i przygotowywanie z nich dań w nowoczesnym wydaniu. Szef proponuje gościom kuchnię polską w nowej, autorskiej odsłonie. W nowym menu znajdziemy m.in. krem z raków z koprem włoskim i kawiorem, carpaccio z combra jelenia, sałatkę z szyjek rakowych i młodych listków szpinaku, kalafiora i rzodkiewki. Na danie główne możemy zamówić m.in. pieczoną jagnięcinę sudecką, pierś z kaczki confit z musem z kapusty i czarnego bzu czy stek z tuńczyka z bukietem sałat i prażonych orzechów. W nowej karcie kilka ciekawych propozycji znajdą dla siebie również wegetarianie.
Restaurację wyróżnia także dogodne położenie dla podróżujących z Lotniska Chopina na Okęciu. Dzięki lokalizacji naprzeciwko terminala A możemy w niej zjeść przed wylotem lub od razu po wylądowaniu już od wczesnych godzin rannych (od 5:00) aż do późnego wieczora (do 23). To także ciekawa propozycja na zorganizowanie lunchu czy spotkania biznesowego, które można urządzić m.in. w specjalnym private dining roomie.
Partnerem artykułu jest restauracja Challenge ’32. Źródło zdjęć: materiały restauracji.