Challenge ’32 Restaurant

ul. Żwirki i Wigury 1H, Renaissance Warsaw Airport HotelWłochy, Warszawa
tel: 22 164 71 30

restauracja

Więcej szczegółów:

Nowe menu na pierwsze urodziny restauracji Challenge ’32

Foodie R 27 maja 2019

Restauracja Challenge ’32 mieszcząca się w Hotelu Renaissance Warsaw Airport w zeszłym tygodniu obchodziła swoje pierwsze urodziny i z tej okazji  wprowadziła nowe menu. Szefem kuchni restauracji jest Andrzej Bryk, który swoje wieloletnie doświadczenie zdobywał m.in. w pięciogwiazdkowych hotelach w Polsce i zagranicą. Jego pasją jest odkrywanie staropolskich receptur i przygotowywanie z nich dań w nowoczesnym wydaniu. Szef proponuje gościom kuchnię polską w nowej, autorskiej odsłonie.  W nowym menu znajdziemy m.in. krem z raków z koprem włoskim i kawiorem, carpaccio z combra jelenia, sałatkę z szyjek rakowych i młodych listków szpinaku, kalafiora i rzodkiewki. Na danie główne możemy zamówić m.in. pieczoną jagnięcinę sudecką, pierś z kaczki confit z musem z kapusty i czarnego bzu czy stek z tuńczyka z bukietem sałat i prażonych orzechów. W nowej karcie kilka ciekawych propozycji znajdą dla siebie również wegetarianie.

Restaurację wyróżnia także dogodne położenie dla podróżujących z Lotniska Chopina na Okęciu. Dzięki lokalizacji naprzeciwko terminala A możemy w niej zjeść przed wylotem lub od razu po wylądowaniu już od wczesnych godzin rannych (od 5:00) aż do późnego wieczora (do 23). To także ciekawa propozycja na zorganizowanie lunchu czy spotkania biznesowego, które można urządzić m.in. w specjalnym private dining roomie.

Partnerem artykułu jest restauracja Challenge ’32. Źródło zdjęć: materiały restauracji.