Nowa hiszpańsko – japońska restauracja powstała kilka dni temu przy Moliera. Wchodzi się do niej specyficznie, bo poprzez sushi bar Sakana. Twórcą miejsca jest Gabriel de Garcia, hiszpański szef kuchni związany wcześniej z wieloma restauracjami wyróżnionymi gwiazdkami Michelin, m.in. Quique Dacosta*** w Denii. Menu restauracji Gabriel de Garcia & Sakana podzielono na sekcję zimną i ciepłą. W zimnej części znajdziemy m.in. podwędzany cynamonowym dymem tatar z tuńczyka z kamieniem z masy kakaowej z płynnym mango. Część ciepła to zupy – m.in. śródziemnomorska zupa rybna z katsuobushi (wiórkami bonito) i ultra świeże ryby i owoce morza z japońskiego grilla robata – m.in. dorada, żabnica czy ośmiornica. Pełne menu znajdziecie w naszej galerii.
37346
Gabriel de Garcia & Sakana
int(37346)
ul. Moliera 4/6Śródmieście, Warszawa
tel: 22 826 59 58
restauracja
Więcej szczegółów: