Bez Resztek Jagna Niedzielska

Bez Resztek – Kuchnia Zero Waste – książka Jagny Niedzielskiej

Foodie R 18 stycznia 2019

16 stycznia ukazała się debiutancka książka Jagny Niedzielskiej – Bez Resztek – Kuchnia Zero Waste poświęcona tematowi niemarnowania jedzenia.  Autorka doradza jak robić zakupy, jak przechowywać żywność, jak gotować z resztek, co można wykorzystać, a co  należy wyrzucić. W książce znajdziemy 94 przepisy i 6 rozdziałów merytorycznych dotyczących tematu niemarnowania żywności i innych aspektów #zerowaste.

Książka jest już w sprzedaży w księgarniach internetowych i stacjonarnych,  a w środę 23 stycznia o godz. 19:00 w Bokeh w Hali Koszyki będzie można nie tylko kupić książkę, ale także wziąć udział  w spotkaniu autorskim i zdobyć autograf autorki. Kupując książkę wspierasz Banki Żywności.

Jagna Niedzielska jest szefową kuchni i  doradcą kulinarnym, prowadzi program „Bez reszty. Kuchnia Zero Waste” na antenie Kuchnia+. W kuchni świadomie wykorzystuje produkty i dzieli się swoją wiedzą na warsztatach kulinarnych czy panelach dyskusyjnych. Odbyła staż w  dwóch restauracjach z filozofią zero waste zagranicą – w  Silo w Brighton oraz w restauracji Nolla w Helsinkach.

Bez Resztek Jagna Niedzielska

źródło zdjęć: materiały prasowe, autor: Michał Przeździk Buczkowski- Budzik Studio