KOMU KOMU to nowe miejsce na warszawskiej Pradze Południe, w Soho Factory na miejscu gdzie kiedyś była Szklarnia. Restauracja – jak deklarują twórcy – jest na styku tradycji oraz nowoczesności. Koncept współtworzył Tadeusz Muller, znany wcześniej m.in. z Orzo czy Aioli. Menu KOMU KOMU opiera się o mieszankę dań z kuchni bliskowschodnich i tex-mex. W karcie znajdziemy m.in. ateryny smażone na chrupko, pulpety jagnięce w wędzonym sosie chipotle, kalafior pieczony w masie solnej w żarze, zupę z ciecierzycy i zielonej soczewicy, sałatę Cezar, placki pieczone na gorącym kamieniu z różnymi dodatkami, burgery, a także wybór dań mięsnych z rusztu węglowego – m.in. tacos al. Pastor, żeberka, czy custom shawarma. Miejsce ma kącik dla dzieci, a na lato – spory taras.

Zdjęcie: Facebook Fanpage