Magari to restauracja w zupełnie nowo otwartym hotelu Puro Warszawa przy ul. Widok 9. Miejsce inspirowane jest prawdziwym włoskim „La Dolce Vita”, a kuchnia stawia na prostotę i szczerość. Szefem kuchni jest tu znany do tej pory m.in. z Brasserii Warszawskiej – Mateusz Wichrowski. Executive Chefem wszystkich hoteli Puro jest Paweł Oszczyk (wcześniej m.in. La Rotisserie w hotelu Le Regina).
W karcie Magari (dostępnej w całości na profilu FB restauracji) znajdziemy antipasti (m.in. carpaccio z sandacza, mozzarella di bufala z młodą grillowaną cukinią), mięsa (m.in. stek onglet, pierś z kaczki z duszoną czerwoną cykorią) i ryby (m.in. pieczona dorada z cukinią i salsą verde), pizza , pasty (m.in. torfie z pesto z czosnku niedźwiedziego, gnudi z botwiną i peccorino), a także desery (m.in. cannoli z kremową ricottą, pomarańczami i lodami pistacjowymi; tiramisu na cieście migdałowym z sosem z gorzkiej czekolady z Amaretto).
Hotele Puro w całej Polsce charakteryzują się bardzo atrakcyjnym designem wnętrz. Podobnie jest tutaj. Restauracja Magari imponuje wystrojem, ma otwartą kuchnię i mały ogródek na tyłach hotelu. Kilka zdjęć w galerii poniżej.