Yellow Foodie Week – czyli pairing jedzenia z szampanem

Foodie R 14 maja 2019

W dniach 20-26 maja odbędzie się Yellow Foodie Week, projekt zainicjowany przez markę szampańską Veuve Clicquot przy współpracy z Justyną Adamczyk, redaktor naczelną Gault&Millau Polska i ambasadorką Veuve Clicquot w Polsce. Celem projektu jest prezentacja idei pairingu jedzenia z szampanem. W projekcie weźmie udział 18 szefów kuchni z restauracji w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Poznaniu i Wrocławiu. Każdy z nich przygotował 3-daniowe menu zainspirowane szampanami domu Veuve Clicquot: Yellow Label Brut, Rosé, Demi-Sec i Vintage 2008. W Warszawie specjalne menu skomponowane z szampanem możemy skosztować w N31, Bez Tytułu, Ceviche Bar, Port Royal i Wabu. Pełną listę restauracji i dań w ramach wydarzenia znajdziecie na stronie Yellow Foodie Week.

źródło zdjęć: materiały prasowe