Foodie Week November

Foodie Week: Meatologia, Wołowino, Leila

Foodie R 25 listopada 2019

NOWE MIEJSCA: Nowa kawiarnia TLEN otworzyła się w październiku przy ulicy Sandomierskiej na Mokotowie. Prosto w talerz to nowa restauracja przy Żurawiej – z kuchnią polską, zero waste i organicznymi produktami.  Niedaleko Hotelu Novotel powstało nowe miejsce z kuchnią bliskowschodnią – Leila Mezze and Shop. Nowe miejsce poświęcone daniom mięsnym Meatologia działa od niedawna w Miasteczku Wilanów. Inne mięsna restauracja Wołowino powstała przy Kruczej. Na Pradze Południe otwarto nowe miejsce z pizzą neapolitańską – Salsiccia Pizzeria Napoletana.

OTWARCIE WKRÓTCE: Włoska restauracja Mamma Marietta wraca niedługo w nowej odsłonie i nowej lokalizacji przy ulicy Górnośląskiej.

WYDARZENIA: Jesienna edycja wydarzenia poświęconego kuchni wegańskiej Veganmania odbyła się w niedzielę w Domu Braci Jabłkowskich.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Taste Away odwiedzili i opisali trzy włoskie restauracje: Dziurkę od Klucza w nowej lokalizacji w Forcie 8, Mąkę i Wodę, gdzie wpadli na lunch, Salsiccia Pizzeria Napoletana gdzie poczuli się jak w Neapolu.

Krytyka Kulinarna zrobiła przegląd karty Fest Port Czerniakowski pod sterami nowej szefowej kuchni Agaty Wojdy i uznała, że wszystko jest tu dobre.

Głodna Dorota opisała Zielone Gary  jako miejsce pełne nieoczywistych połączeń smakowych.

Na Ostrzu Języka próbowała różnych rodzajów carpaccio w 8My Kwadrat.

Good Place Warsaw wybrał się na gęsinowe menu do restauracji Halka. Wegetariańskie dania odkrywał w nowej wege knajpie na Mokotowie  Zjeść

Foodie Week November