Fuego – Bar & Grill by Bracia Collins

ul. Bracka 18Śródmieście, Warszawa
tel: 884 888 557

restauracja

Więcej szczegółów:

Fuego by Bracia Collins – nowa restauracja w Śródmieściu

Marta Michalska 5 lipca 2020

Przy Brackiej 18 otworzyła się nowa restauracja – Fuego. Jej założycielami są bracia Grzegorz i Rafał Collins, znani z programu „Odjazdowe bryki braci Collins”. Wnętrze restauracji nawiązuje do motoryzacyjnej pasji jej założycieli. Specjalnością Fuego jest kurczak w sosie Peri-Peri (w formie skrzydełek, piersi z kurczaka, 1/4 lub 1/2 porcji kurczaka) dostępny w 5 stopniach ostrości do wyboru (27 – 32 zł). Każdy kurczak podawany jest w zestawie z frytkami i sałatką colesław. Oprócz tego w karcie znajdziemy steki (antrykot sezonowany na sucho, polędwica wołowa, karkówka pimenton; 29 – 68 zł), sałatkę Cezar i z dressingiem miodowo-musztardowym (29 – 30 zł), przystawki (19 zł), a także burgery (25 – 35 zł), w tym burgera z 24-karatowym złotem i podwójną porcją wołowiny (299 zł). Właściciele zapewniają, że nie korzystają z mrożonych produktów, a ich potrawy można określić jako zdrowy fast food.