Pod koniec września na rogu Puławskiej i Narbutta na Mokotowie powstało nowe miejsce z kuchnią śródziemnomorską – Pół na Puł. Lokal prowadzony przez Fundację Rozwoju Kinematografii stawia na śniadania, dania do dzielenia się oraz wydarzenia kulturalne. Codziennie od 8:00 rano możemy zjeść tu śniadanie, w śniadaniowym menu znajdziemy m.in. jajka po turecku, shakshukę, tofucznicę z jarmużem i pomidorami, jajecznicę na maśle czy gofry. Pół Na Pół zachęca do dzielenia się daniami i proponuje 3 różne zestawy przystawek: hiszpański, włoski i libański. Zestaw hiszpański składa się m.in. z takich tapasów jak patatas bravas, papryczki piquillo z dorszem, chorizo w winie czy papryczki padron, włoski to z kolei takie antipasti jak: pieczony rostbef, szynka parmeńska, figa, pecorino czy włoska kiełbasa, a libański zawiera meze m.in. hummus, falafel, tabbouleh, bakłażan w sosie pomidorowym czy pikle. W karcie znajdziemy także zupy: harirę z pomidorami i kolendrą, zupę czosnkową, a także pizze. Jest także specjalne menu dziecięce.
Jedna odpowiedź do “Pół na Puł – nowa restauracja z kuchnią śródziemnomorską na Mokotowie”
Byłam wczoraj na randce na drineczku, meeeega miejsce!