NOWE MIEJSCA: W ostatnim tygodniu w Warsaw Foodie pojawiło się kilka nowych lokali. Magda Gessler otworzyła na Pięknej Masz Gulasz, lokal poświęcony gulaszom z całego świata, Foodie jeszcze tam nie dotarły, nie ma też jeszcze relacji z lokalu na blogach i w gazetach. Kto się odważy przetestować pierwszy? Burgery robią furrorę w Warszawie. Na Przeskok otworzyła się kolejna burgerownia – Barn Burger. Pierwsze relacje są bardzo pozytywne. Była tam m.in. Restaurantica.pl i zjadła wyjątkowo smacznego burgera z rukolą i mascarpone. Tesla Galeria Cafe to kolejna kawiarnia otwarta na rozkwitającym kulinarnie Powiślu, Froblog miała bardzo miłe pierwsze spotkanie z tym miejscem. Inne nowe miejsca, o których pisałyśmy w ostatnim tygodniu na Warsaw Foodie to Herba Berba serwująca polską kuchnię w dni powszednie, a także otwarty na Woli Olive Garden z kuchnią bliskowschodnią i śródziemnomorską.
NOWE MENU: W kilku lokalach pojawiły się zmiany w menu. Wars and Sawa zaprasza od niedawna także na nocne jedzenie w ramach bufetu kolacyjnego, nowe menu stworzył nowy szef kuchni restauracji Soul Kitchen, Andrzej Polan.
MODNE MIEJSCA: W Warsaw Foodie nie mogło też zabraknąć miejsc, o których się mówi. Do „modnych miejsc” dołączyły w tym tygodniu kawiarnia na Powiślu O Obrotach Ciał Niebieskich, a także mokotowska kanapkownia Bułkę przez Bibułkę, Ta druga doczekała się już 13 recenzji blogerów, do których linki znajdziecie na Warsaw Foodie.
WYDARZENIA: W czwartek w Alewino.pl odbyła się impreza Design Aperitivo czyli dobra zabawa z designem i winem w tle.