Przy ulicy Emilii Plater, w miejscu zamkniętego Tu Le Żur, a wcześniej Jung & Lecker otworzyła się nowa restauracja – Warszawska Riviera. Tak jak na riwierę przystało w menu dominują propozycje nadmorskie czyli ryby i owoce morza. Zjemy tu m.in. carpaccio z ośmiornicy, krewetki i kalmary w tempurze, nadmorski tatar, sardynki z patelni, sałatkę cezar z krewetkami i langustynką, zupę rybną z owocami morza, pieczoną makrelę czy fileta z jesiotra. Dla tych co nad nadmorskie smaki preferują mięso – restauracja serwuje także steki (do wyboru jest antrykot, polędwica i rostbef), polędwiczkę wieprzową czy tatar wołowy. Warszawska Riviera codziennie od 9 do 12:00 zaprasza na śniadania, a od poniedziałku do piątku od 12:00 do 16:00 specjalne zestawy lunchowe.
35121

restauracja
Więcej szczegółów: