Foodie Week: Żebra i Kości, Tonkin, Kulinarny Żoliborz

Foodie F 25 lutego 2019

NOWE MIEJSCA: Poznańska ma nowe miejsce specjalizujące się w wolno pieczonych żeberkach – Żebra i Kości. Żoliborz Artystyczny z kolei zyskał nowy bar mleczny Kulinarny Żoliborz. Również na Żoliborzu powstała nowa cukiernia Promenada Słońca, gdzie możemy wpaść na kawę i ciastko, a także kupimy ciasta na wynos. W Śródmieściu przy Hożej otworzyło się nowe miejsce azjatyckie (głównie z kuchnią indyjską, tajską i nepalską) Chulo. Przy Puławskiej, na miejscu Miedzianego Szynku,  pojawiła się nowa restauracja z kuchnią Azji Południowo-Wschodniej Tonkin.

WYDARZENIA: Jako partner medialny zapraszamy na tegoroczną konferencję Food Service Summit, poświęconą odpowiedzi na pytanie -jak osiągnąć sukces w gastronomii?

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl opisywała Bangkok Soi nowe miejsce na Muranowie, oferujące kuchnię tajską, ale nie pad thai.

Good Place Warsaw można, wypada, a nawet trzeba wybrać się do San Thai. Docenił również walory Madame Szpakoska

Na Ostrzu Języka głosuje trzy razy na TAK w sprawie Arigator Ramen Shop

Kulinarnie Niepoważni uznali, że Mikkeler Bar „dowiódł wartości, potwierdził recenzje w internecie i zachwycił”     

Szpilki i Spinki uważają, że „warto było podjechać do The Cool Cat i odmitologizować to miejsce”