Foodie Week: Amuni, Fat Finch i Too Thai

Foodie F 11 marca 2019

NOWE MIEJSCA: Zgoda ma nowy bar z kuchnią tex-mex nazywa się MariCruz Mission Burrito i należy do właścicieli Bułkę przez Bibułkę. Dużym wydarzeniem było otwarcie nowego lokalu Andrei Scarantino – szefa kuchni znanego m.in. z Mammy Marietty. Amuni otworzyło się przy Górnośląskiej kilka dni temu i już niezwykle trudno się tam dostać. Poznańska też nie pozostaje bez nowości. W miejscu zamkniętego Grizzly Gin Bar pojawiło się nowe miejsce tych samych właścicieli. Too Thai to tajski street food bar z koktajlami. I jeszcze jedna włoska w Śródmieściu. Przy Brackiej powstał Fat Finch.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Madame Edith udała się do Rest. Baczewskich, gdzie jej zdaniem kuchnia poszła o trochę soli za daleko

Krytyka Kulinarna w tym samym miejscu wyrozumiale czekała na jedzenie 4 godziny w Rest. Baczewskich

Głodna Daga dała drugą szansę Kremowi i niecierpliwie czekała na otwarcie Monsieur Leon

Wariacje Restauracje bardzo się cieszy z obecności AMUNI na warszawskiej scenie restauracyjnej  

Taste Away po wizycie w tym samym Amuni orzekli, że „takiego włoskiego jeszcze u nas nie było”

Kulinarnie Niepoważni odkrywali australijską pizzę w Cucciolina

Good Place Warsaw docenił wystrój i nie tylko w Too Thai