Foodie Week: Kukułka, Koreanka Grill i Prosecco bez dna

Foodie F 24 czerwca 2019

NOWE MIEJSCA: Przy Mokotowskiej powstało Origami by Tapi Gotuje z kuchnią azjatycką w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. W klimatach azjatyckich, ale już zupełnie nie wege, otworzyła się druga część Koreanki przy Koszykowej – Koreanka Grill – proponuje głównie zestawy grill dla 2 osób (ribeye, mangalica, owoce morza). Tamka ma nową lodziarnię o nazwie w sam punkt – Lody na Tamce. Śródmieście ma też nową cukiernię twórców AleWino i Przegryź – to Kukułka przy Mokotowskiej. Żeby nie było, że piszemy tylko o miejscach w Śródmieściu! Ursus ma nowe małe i ponoć miłe bistro i cafe – Miło Bistro. Nad Wisłą przy Wale Miedzeszyńskim powstał Lunapark – kompleks rozrywkowo-gastronomiczny, a w nim otwarty od czwartku do niedzieli Mini Market twórców Nocnego Marketu.

WYDARZENIA: Prosecco bez dna to nowe cykliczne wydarzenie restauracji Na Bałkany przy Koszykowej. Za 29zł (33zł w wersji owocowej) można wypić tyle prosecco, ile się się zechce. Wydarzenie obowiązuje od niedzieli do czwartku co tydzień.

APLIKACJA: MojStolik to nowa aplikacja mobilna, która umożliwia rezerwację stolika w restauracji i sprawdzenie dostępności miejsc w czasie rzeczywistym.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Madame Edith wybrała swoje typy restauracji przyjaznym dzieciom w Warszawie

Kulnarnie Niepoważni ocenili Pańską 85 jako miejsce z „całkiem przyjemną i smaczną kuchnię chińską, łamaną wtrętami kuchni europejskiej.”

Taste Away dzielili się swoją nową obsesją – uzależnieniem od wietnamskich bagietek w Banhmi Nam

Na Ostrzu Języka polecała co zjeść na nowym Mini Markecie w Lunaparku nad Wisłą

Good Place Warsaw wybrał swoje typy w Warszawie latem