Foodie Week

Foodie Week: Gado Gado, Chono Lulu, Alebosco

Foodie R 8 lipca 2019

NOWE MIEJSCA: W Podkowie Leśnej otworzyła się nowa restauracja z kuchnią śródziemnomorską – Alebosco. Nowa restauracja z kuchnią polską Mazowiecka powstała przy ulicy Mazowieckiej. Kuchni Polskiej mogą skosztować również goście nowo-otwartej restauracji przy Wroniej na Woli – Antresola. Przy Pięknej od niedawna działa nowa restauracja z kuchnią indonezyjską i azjatycką Gado Gado. Przy pomniku Kopernika, w budynku PAN otwarto nową kawiarnię Kopernik Cafe Bistro. Chono Lulu to nowy bar z burgerami inspirowanymi smakami rejonów Pacyfiku otwarty niedawno w Soho przy Mińskiej.

WYDARZENIA: BackRoom Bar zorganizował Festiwal Negroni Week z okazji urodzin popularnego koktajlu. Pod koniec czerwca odbył się inauguracyjny weekend cyklicznego wydarzenia kulinarnego – Wielkiej Uczty Warszawskiej nad Wisłą.

NOWA STRONA: Fine Diners to nowa usługa, dzięki której możemy odkrywać menu degustacyjne w restauracjach w atrakcyjnych cenach, a także sprawić prezent w postaci vouchera do restauracji swoim najbliższym.

 

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica zabrała czytelników na kulinarną wycieczkę na grecką wyspę Thassos.

Madame Edith poleca włoską restaurację Trattoria da Antonio na wyjście z małymi dziećmi.

Tasteaway pochwalili tureckie jedzenie w nowej restauracji w Wilanowie Lezzet.

Kulinarnie Niepoważni wybrali się do ukraińskiej Kanapy i wyszli z mieszanymi uczuciami.

Na Ostrzu Języka spróbowała potraw z 8 wozów podczas Żarcia na Kółkach.

Foodie Week