Foodie Week

Foodie Week: Vish, Yathai, Molto Benne

Foodie R 1 kwietnia 2019

NOWE MIEJSCA: VISH to nowe miejsce z kuchnią izraelską, specjalizujące się w hummusie, które działa od niedawna przy Marynarskiej. Nowa tajska restauracja Yathai otworzyła się w marcu przy Chmielnej. W kuchni polskiej  specjalizuje się Biały Kredens, nowa restauracja na Ochocie, przy Włodarzewskiej. Na Mokotowie, przy Czerniakowskiej powstała nowe włoskie miejsce Molto Benne.

NOWE MENU: Ośmiornice, małże, kalmary i inne morskie stwory pojawiły się  w nowym wiosennym menu restauracji Na Bałkany.

WYDARZENIA: W sobotę i niedzielę w Hali Gwardii odbył się Festiwal Pierogi Świata, a wokół stadionu PGE Narodowy tłumy głodnych Warszawiaków nakarmiło ok. 100 foodtrucków podczas inauguracji sezonu Żarcie na kółkach.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl w ramach nowego cyklu na blogu foodtalk przeprowadziła rozmowę z Kasprem Krajewskim, sushi masterem w Ato Sushi w Łodzi.

Madame Edith przyjrzała się bliżej czterem restauracjom hotelowym w Warszawie i planuje je regularnie odwiedzać.

Kulinarnie Niepoważni mimo, że nie lubią się z kuchnią francuską, dobrze się poczuli w Monsieur Leon.

Wariacje Restauracje odwiedziła nowa tajską restaurację Too Thai i  poczuła namiastkę ruchliwej atmosfery Bangkoku w sercu Warszawy.

Good Place Warsaw wziął byka za rogi w BykBarze.

Na Ostrzu Języka odbyła wyprawę po smaki do restauracji Inny Klimat w Mysiadle.

Foodie Week