5 miejsc na kuchnię tajską za pół ceny z Finebite

Marta Glinka 24 września 2019

Trwa moda na Azję. Coraz częściej sięgamy po dania kuchni azjatyckiej, a na warszawskiej mapie gastronomicznej otwierają się kolejne restauracje specjalizujące się w daniach kuchni tajskiej, wietnamskiej czy koreańskiej.

Dziś podpowiadamy gdzie w Warszawie zjecie dania kuchni tajskiej, a dodatkowo zapłacicie za nie połowę ceny dzięki aplikacji Finebite. Poniżej lista pięciu wybranych restauracji z kuchnią tajską:

Why Thai (ul. Wiejska 13) – w nowoczesnym wnętrzu kamienicy u zbiegu ulicy Wiejskiej i Frascati zjemy dania kuchni tajskiej przygotowywane z wykorzystaniem oryginalnych tajskich produktów bez użycia glutaminianu sodu i innych wzmacniaczy smaków. W karcie znajdziemy m.in. grillowane kalmary z sosem mango i chilli, jagnięcinę w massaman curry, tuńczyka czy zębacza na parze.

San Thai (ul. Próżna 10) – to rodzinna restauracja prowadzona przez matkę i syna, wielbicieli tajskich smaków, w której gotują tajscy kucharze. Zjemy tu m.in. doradę w słodkim sosie chilli, kaczkę w sosie pomarańczowym, sataye, sałatkę z kaczką czy sticky rice mango.

Thai Thai (pl. Teatralny 3) – menu zlokalizowanej na placu Teatralnym restauracji stworzył szef kuchni z doświadczeniem w hotelach takich jak  Mandarin Oriental Bangkok czy Sheraton Warszawa. W restauracji zjemy dania przygotowywane przez kucharzy z Tajlandii takie jak sałatka som tam ze świeżej papai, kalmary z sosem chilli, wołowina w massaman curry, ryby gotowane na parze, smażone w woku, czy w czerwonym curry.

Basil & Lime (ul. Puławska 27) – to połączenie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni tajskiej. Szefem kuchni i właścicielem restauracji jest pochodzący z Bangkoku Thanawat Na Nagara, znany także jako „Chef Big”. Zamówimy tu m.in. pikantną zupę z owoców tamaryndowca z owocami morza, grillowanego fileta z pstrąga tęczowego, czerwone curry z krewetkami, pad thai czy sałatkę z kaczką.

Thai Me Up (ul. Foksal 16) – szefem kuchni restauracji jest pochodzący z północnej Tajlandii Sunchai Changpuen. Możemy tu zjeść m.in. takie dania jak okoń na parze z imbirem, galangalem, trawą cytrynową, kapustę pak choi z czosnkiem i chilli czy panang curry z wołowiną, warzywami i winogronami

W tych miejscach możesz odkrywać dania kuchni tajskiej poza godzinami szczytu za pół ceny dzięki aplikacji Finebite.

Pobierz aplikację FINEBITE i kosztuj tajskich dań wspominając wakacje na egzotycznej plaży.

Masz swoje ulubione miejsca i dania kuchni tajskiej, do których chętnie wracasz?

Partnerem artykułu jest aplikacja Finebite. Źródło zdjęć: Finebite i materiały restauracji (autorką zdjęcia z Basil & Lime jest Paula Krajewska)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *