5 miejsc na ekskluzywną kolację

Joanna Mróz 24 kwietnia 2013

Uroczystości, rocznice, eleganckie spotkania. Kiedy przyjedzie Wam obchodzić dużą okazję, lub po prostu macie ochotę spędzić odświętny wieczór. Jeśli chcecie zrobić na kimś wrażenie, lub najzwyczajniej macie ochotę poczuć się wznioślej. Dziś polecamy 5 miejsc, które zapewnią Wam nie tylko elegancką atmosferę, ale też znakomitą kuchnię.

 

5 MIEJSC NA EKSKLUZYWNĄ KOLACJĘ

Atelier Amaro – nie trzeba mówić nic więcej. Autorska kreatywna kuchnia Wojciecha Amaro. Jedyne miejsce w Polsce z gwiazdką Michelin. Menu składa się z momentów – trzech, pięciu lub ośmiu. Obsługa jest wzorowa i ma pełną wiedzę o każdym z podawanych dań.

Senses – elegancka, dostojna i spora restauracja oferująca autorskie menu szefa kuchni Andrea Camastry. Łączy polskie smaki z międzynarodowymi technikami. Miejsce ma nawet własny lab. Do wyboru jest menu degustacyjne złożone z trzech, siedmiu lub dziesięciu dań. Bardzo ciekawa oferta koktajl baru.

NOLITA – otwarta w listopadzie zeszłego roku restauracja Jacka Grochowiny, wieloletniego Chefa Amber Room. Okrzyknięta najlepszą restauracją w Warszawie przez Piotra Adamczewskiego. Elegancka kameralna restauracja na 36 miejsc z otwartą kuchnią.

Concept 13 – mieści się na ostatnim piętrze domu handlowego Vitkac. Restauracja z kuchnią Dariusza Barańskiego znana jest głównie ze swojego atrakcyjnego lunchu, jednak wieczorami podaje dania a la carte na równie wysokim poziomie. Kuchnia zainspiruje Was tu w równym stopniu jak i designerskie wnętrze.

Bistro de Paris – francuska restauracja Michela Morana na tyłach Teatru Wielkiego. Istnieje od ponad 9 lat. W karcie znajdziemy zarówno standardy kuchni francuskiej, jak i autorskie pomysły Chefa. Drugą młodość przeżywa od kiedy Michel Moran został jurorem popularnego programu TVN MasterChef.

3 odpowiedzi na “5 miejsc na ekskluzywną kolację”

  1. Anna napisał(a):

    A może Restauracja Punta Prima z doskonałą kuchnią śródziemnomorską. Można tam zjeść Doradę pieczoną w soli morskiej, pikantną jagnięcinę z chorzio, kociołek owoców morza w białym winie i wiele innych interesujących potraw. Na deser natomiast polecam suflet czekoladowy.

  2. Marzena napisał(a):

    Dobrze to wygląda, ale teraz dodałabym do listy restaurację Senses przy Bielańskiej, wspaniałe dania i atmosfera, wyborne wina. Obsługa jest rewelacyjna, sprawiają, że czujesz się wyjątkowo. Robią wszystko, by doznania kulinarne były na najwyższym poziomie. Jak dla mnie wyjątkowe miejsce, do którego z pewnością wrócę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *