Najgorętsze otwarcia tego lata

Joanna Mróz 4 września 2018

Niepostrzeżenie rozpoczął się wrzesień. Dla restauracyjnych newsów to znakomita wiadomość. Zawsze jesienią sporo się dzieje w nowych otwarciach. Zanim jednak o nich, podsumujmy największe hity tego lata. Przy czym skakały nam statystyki? Co klikaliście i lajkowaliście najchętniej?

5 najgorętszych otwarć tego lata  

Bistro Eden – otwarte przez ekipę Magazynu USTA wegańskie bistro Eden na Saskiej Kępie przyciąga fanów roślinnej kuchni Michała Gniłki. Piękny ogród, szklarnia i ciekawe koktajle dodają tylko powodów, by odwiedzić Dom Funkcjonalny przy Jakubowskiej.

LAS – jak zrobić ze smutnej świetlicy przy słynnym adresie Solec 44 zielone, bardzo leśne miejsce pokazali nam twórcy Lokalnej Atrakcji Stolicy, czyli LASu. Polska kuchnia Anny Klajmon, piękny taras, a także atrakcyjny kącik dla dzieci poszerza grono gości restauracji.

Prosciutteria – hit ostatniego tygodnia. Wszystko włoskie i na dodatek znakomitej jakości. I wszystko „do dzielenia się”. Choć do wszystkim się wydawało, że w temacie deski serów i wędlin powiedziano już wszystko, Prosciutteria udowadnia jak wiele jeszcze przed nami. Niesamowite opowieści szalonego właściciela w gratisie.

Warmut – pierwsza polska wermuteria czy też wermut bar. Na początek osiem rodzajów wermutów i ponad dwadzieścia koktajli na jego bazie. A w gratisie niezwykłe wnętrze z odwróconą makietą Warszawy na suficie i schodami zakończonymi ścianą z napisem „ciąg dalszy nastąpi”.

Wozownia Bar – kto by się spodziewał, że na tyłach Pl. Trzech Krzyży mieści się 200-letnia wozownia? Twórcy „starych Koszyków” (czyli tych sprzed remontu) nie tylko przywrócili to miejsce do życia, ale i otworzyli tu bar daniami z grilla i koktajlami. A jesienią mają nawet być śniadania!

Odwiedziliście już wszystkie powyższe miejsca? Czy może macie swoje własne wakacyjne hity?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *