Le Braci, nowa restauracja Daniela Pawełka i Ferment Group – właścicieli kilku warszawskich restauracji: Butchery & Wine, Koneser Grill, Rozbrat 20, Kieliszki na Próżnej, otworzyła się w maju przy ulicy Górnośląskiej, w lokalu po zamkniętej restauracji Brasserie Warszawska. Le Braci to restauracja specjalizująca się w kuchni włoskiej, a jej nazwa po włosku oznacza żar, ogień. Szefem kuchni jest Przemysław Samul. Zjemy tu talerzyki czyli małe porcje na kilka kęsów np. caponatę z bufalą czy sałatkę z cykorii szparagowej. Na przystawkę restauracja proponuje krem z białych szparagów z małżami, vitello tonnato, carpaccio z bobem i pesto, czy tatar z tuńczyka z bakłażanem. Wśród dań głównych znajdziemy grillowane młode kurczę z szałwią, antrykota, halibuta z kaparami, oliwkami i pomidorami. Zamówimy tu także makarony np. corzetti z ośmiornicą i bazylią czy tortelli z giczą cielęcą i grzybami. Le Braci to także miejsce przyjazne rodzinom z dziećmi, dla których przygotowano kącik zabaw.