NEW PLACES: Przy Świętokrzyskiej powstało Chill n Grill – miejsce z mięsem w roli głównej. Nowa kawiarnia artystyczna Kawałyk Sztuki otworzyła się tuż obok Delikatesów Esencja przy Marszałkowskiej. Na tej samej ulicy powstało też nowe francuskie Bistro Paris Marszałkowska 6. Nowe miejsce z zupełnie niepopularną w Warszawie kuchnia Sri Lanki otworzyło się w Wilanowie – Lemon Shark.
NEW MENU: Znany The Alchemist Gastropub wprowadził nowości do swojej unikalnej Samoobsługowej Ściany Piwa
WYDARZENIA: Wraz z FILMS for FOOD zapraszamy Was na Specjalny pokaz filmu Foodies (“Uczta”) z dyskusją panelową z naszym udziałem i kolacją po pokazie w Brasserie Warszawskiej. Weekend na targu kulinarnym Noce i Dnie upłynął pod hasłem Rybka lubi pływać – można było skosztować przeróżnych dań z rybami i owocami morza. Już po raz trzeci Goût de France 2017 przybliżyło nam kuchnię francuską – w Warszawie aż 30 restauracji wzięło udział w akcji 21. marca.
PROMOCJA: Dzisiaj kończy się promocja Warsaw Foodie i mystrEAT na darmową dostawę jedzenia ze 100 restauracji (m.in. z La Sirena albo Ceviche Bar) dla nowo zarejestrowanych użytkowników platform.
PISZE SIĘ NA BLOGACH:
Restaurantica.pl opisywała swoje pierwsze wrażenia z Paladar – zupełnie nowego miejsca z ciekawymi smakami na Kabatach.
FoodSnob zakochał się w kuchni koreańskiej po odwiedzeniu Korea Town – nowej koreańskiej restauracji na Mokotowie, najczęściej opisywanej przez blogerów w zeszłym tygodniu.
Nakarmiona Starecka też wybrała się do Korea Town, ale ze znajomą Koreanką
Madame Edith opisywała prawdopodobnie najlepszą pizzę w Warszawie w Ciao a Tutti Due
Taste Away odkryli nowe udony w Wilanowie – UDON & TEMPURA
Good Place Warsaw także odwiedził Korea Town i uznał je za drugie i odważniejsze przedsięwzięcie właścicieli Miss Kimchi
Winny Gracz regularnie wraca do Bez Gwiazdek – tym razem oceniał menu lubelskie i towarzyszące mu wina.